Cetaţeni de onoare

Pomogács Béla

Kántor Lajos

Velez Zoltan

Domnul Velez Zoltán prin cooperarea tot mai profundă cu Şcoala „Ady Endre” Sâncraiu şi Consiliul Local Sâncraiu a sprijinit financiar atât şcoala cât şi comunitatea noastră. Astfel s-a reuşit editarea monografiei localităţii Sâncraiu, asfaltarea terenului de handbal şi baschet a şcolii şi drumul spre şcoală, finanţarea proiectului pentru noua cantină a şcolii.

Szép Gyula /Németh Ildikó

Tabăra internaţională de dansuri şi muzică populară tradiţională maghiară organizată din anul 1991, în localitatea Sâncraiu de către Fundaţia Culturală Archivum din Cluj-Napoca, a contribuit în aceşti 25 de ani la păstrarea tradiţiilor, la dezvoltarea turismului şi economică a comunităţii noastre.

Török János 

Numit şi Joe Indianu, face parte din generaţia veche de sportivi extremi. La 41 de ani practică în continuare schiul de tură, freeride-ul şi alpinismul. S-a apucat de schi la vârsta de 10 ani, iar de alpinism la 22 de ani şi în 1996 a început să se familiarizeze cu schi-alpinismul (schii de tură).

Printre performanţele se poate aminti:

  • la schi: – titlul de campion naţional la schi de tură din 1997; vicecampion naţional în 1998 şi tot în acest an vicecampion balcanic; campion naţional la schi-alpinism în 2001; de trei ori locul I. la concursul de schi extrem Ecoul Mălinului.
  • la alpinism: – s-a căţărat în mai toate zonele din ţară, parcurgând majoritatea traseelor dificile (Colţul Crăpat, Madona Neagră, Diedrul Porumbeilor etc.); a parcurs traseele Eiger, Monte Rosa, Matterhorn; în 2004 a participat la o expediţie de două luni în Munţii Himalaia pentru cucerirea vârfului Janak.

Prin munca, efortul, perseverenţa şi rezultatele obţinute a  adus renume naţională şi internaţională comunei Sâncraiu

Vákár István Valentin

Domnul Vákár István Valentin prin cooperarea tot mai profundă cu Consiliul Local Sâncraiu a sprijinit comunitatea noastră, astfel contribuind la dezvoltarea acesteia.

Lakatos Andrei

Domnul Lakatos Andrei  profesor al Școlii Gimnaziale Ady Endre Sâncraiu din anul 1981. Din anul 1990 directorul acestei școli, prin munca, efortul, şi sprijinul acordat comunităţii noastre a contribuit la dezvoltarea unității de învățământ și implicit la dezvoltarea comunității Comunei Sâncraiu.